Kibuvitsamarjad sisaldavad rohkesti C-vitamiini. Joogi valmistamiseks pesta kuivatatud kibuvitsamarju külma veega. Et hõlbustada C-vitamiini lahustamist vees, on soovitav marju veidi peenendada. Keema asetame marjad emailnõusse, kuna metallnõus C-vitamiin lahustub. 1 spl peenendatud marjadele arvestame 1 kl keeva vett. Nõusse asetatud marjadele valame peale keeva vee, katame nõu kaanega ja kuumutame seni, kui keedus keema läheb. Siis lasta 10-12min tõmmata ja jahutada kiiresti. Seejärel kurnata läbi kahekordse marli või riide, surudes marjad kuivaks. Nii saadakse nõrgalt hea hapukas jook, millele maitse tõstmiseks võib lisada mett. Jook tuleb kiiresti tarvitada, sest pikemaajalisel seismisel hävib C-vitamiin.
Talvisel ajal, kui vitamiinide puudus annab tunda, juua seda jooki 1-2 kl. See annab vajaliku ööpäevase C-vitamiini hulga ning tugevdab tervist.
Allikas: Terviseleht, Kalju Pumbo