Lambaliha valmistamist ei maksa peljata. Kartsin minagi, et ei tea, kas tuleb välja ja mis kõik veel.
Oma esimese lambaliha ahjuprae tegin talvel tallelihast. Foorumites jäi silma, et lisatakse kaneeli. Määrisin lihale kaasa saadud retsepti järgi tehtud segu: oliivõli, mesi, sool, pipar, rosmariin, küüslauk peale ja lisasin kaneeli. Küpsema läks köetud ahju 4 tunniks (oli vist).
Tänavuse jaanišašlõki meisterdasime ise. Küüslaugu asendasin rosinatega. Määrisin liha kaneeliga kokku, lisasin rosinad, piparmündi, õunmündi, murulaugu, tilli. Mees segas kastme: punane vein, ketšup, soja kaste. Kokku tuli päris hea, igatahes sööjad kiitsid. Tänud Marinale õunmündi vihje eest! Olin siiani teda kasutanud teeks, külmaks joogiks ja hapukoore salatis koos sibulaga.
Ribi viskasin üksõhta küpsetuskotti järgmiselt: ühele poole piparmünt, teisele poole õunmünt. Soola ja tilli said mõlemad pooled. Küpses iseseisvalt 200 kraadi juures 1 tund. Ise läksin külla, mehed ei helistanud. Koju jõudes ütlesid, et uskumatult hea oli
Proovige julgemalt ja te ei kahetse. Talvel küpsetame jälle talleliha.