Kas Teie kohvimasina-või presskann näeb sama särav välja kui pakendist välja võttes? Isegi kui Te ei jäte kohvi pikaks ajaks kannu või ei kõrveta põhja, hakkab kohv vaikselt kannu määrima. Kui Te ei loputa kannu nõudepesuvahendist korralikult puhtaks, siis võite saada mürgistuse. Nõudepesuvahendi asemel võite kasutada hoopis looduslikke vahendeid. Asendage nõudepesuvahend soola, sidruni ja jääga. Järgnevalt vaatame kohvikannu puhastamise viisi, mida kasutavad paljud restoranid ja baarid, sest sidrun, sool ja jää on seal alati saadaval.
Kohv maitseb ja lõhnab oluliselt paremini, kui serveerite seda puhtast kannust.
Vajalikud vahendid
- Sidrun- 3-4 supilusikat soola
- 2 tassitäit jääkuubikuid
- Vett
;- Must kohvikann
- Nõudekuivatusrätik
Näpunäited kannu puhastamiseks
- Lase enne puhastamist kannul jahtuda- Loputa pärast iga kasutamist
- Puhasta vähemalt kord kuus, soovitatavalt kord nädalas nende näpunäidete järgi
1. Samm: lisage sidrun, sool, jää ja vesi
Lõigake sidrun mitmeks tükiks. Pigistage tükkidest mahl kohvikannu ning pange ka järelejäänud koored kannu. Sidruni asemel võite kasutada ka valmiskujul sidrunimahla. Järgmiseks lisage 3-4 supilusikatäit peen-või jämesoola, 2 tassitäit jääkuubikuid ning üks tassitäis vett.
2. Samm: segage saadud segu
Segage mitu korda nii päri kui ka vastupäeva kuni kohvikann on puhas. Juhul kui kannu põhi on eriti must, siis laske enne segama asumist segul kannus seista.
3. Samm: loputage kann puhtaks
Pärast segamist loputage kohvikann külma veega puhtaks. Teie kann peaks välja nägema sama särav, nagu karbist väljavõttes. Kui ei, siis jätke järgmisel korral segu pikemaks ajaks kannu seisma.
4. Samm: kuivatage
Kuivatage enda kohvikann korralikult, vältimaks kuivanud veeplekkide teket.