Magusa mandli õli annab seebile siidisust, kastoorõli ja kookosrasv lisavad vahutavust, palmirasv ja kookosrasv tugevust.
Koostis:
190 g vett
72 g seebikivi
150 g kookosrasva
50 g magusa mandli õli
50 g kastoorõli
150 g palmirasva
100 g oliiviõli
10 g metspähkli aroomiõli
0,5 tl annato pulbrit
Värvaine (annato) lisamisel sega see enne oliiviõliga pastaks. Kogusest saab u 700 g seebimassi.
Annatoga on toonitud fotol toodud tumedam seep. Muster on joonistatud koheselt pärast vormi valamist hambatikuga seebi pinnale.
20 muud seebiretsepti ja detailse seebivalmistamise juhendi leiad uuest eestikeelsest raamatust Lihtne seebitegu.
Käesolevad nõuanded on avaldatud Hobipunkti lahkel loal.