N11232017

Last updateT, 23 Mai 2017 6pm

Seep magusa mandli õliga

Magusa mandli õli annab seebile siidisust, kastoorõli ja kookosrasv lisavad vahutavust, palmirasv ja kookosrasv tugevust.

mandliseepKoostis:

190 g vett

72 g seebikivi

150 g kookosrasva

50 g magusa mandli õli

50 g kastoorõli

150 g palmirasva

100 g oliiviõli

10 g metspähkli aroomiõli

0,5 tl annato pulbrit

Värvaine (annato) lisamisel sega see enne oliiviõliga pastaks. Kogusest saab u 700 g seebimassi.

Annatoga on toonitud fotol toodud tumedam seep. Muster  on joonistatud koheselt pärast vormi valamist hambatikuga seebi pinnale.

20 muud seebiretsepti ja detailse seebivalmistamise juhendi leiad uuest eestikeelsest raamatust Lihtne seebitegu.

 

 

Käesolevad nõuanded on avaldatud Hobipunkti lahkel loal.